Ma tean, et ma olen kunagi väga hea retsepti järgi rostbiifi teinud. Aga ei leia üles seda retsepti! Kuna isu oli suur, otsisin uue retsepti, mida võib korrata. Kogused on tunde järgi, retsept tähendab pigem ahjutemperatuuri ja kraade.

veise välisfileed

soola

pipart

Liha hoida vähemalt tund enne valmistamist toatemperatuuril. Maitseained võib masseerida lihasse juba enne küpsetamist, mina lisasin pärast pannil praadimist.

Liha praadida pannil igast küljest pruuniks. Maitsestada. Küpsetada 180kraadises ahjus endale sobiva küpsusastme saavutamiseni:

– küps (welldone) – läbiküpsenud lihalõik, pealt pruunistatud ja ka keskelt täiesti küps, liha sisetemperatuur vähemalt +72°C;
– poolküps (medium) – keskmiselt küpsenud lihalõik, pealt pruunistatud, keskmine osa pooltoores (punakas kuni roosa), liha sisetemperatuur +60-+65°C;
– pooltoores (rare) – pealt kergelt pruunistatud lihalõik, keskmine osa toores (punane), liha sisetemperatuur +50-+55°C (https://mariliisilover.com/2012/10/rostbiif-nii-kuis-meie-majas-seda-tehakse/).

Mina lasin 58 kraadini.

Liha mähkida vähemalt 15 minutiks fooliumisse puhkama. Viilutada ja nautida.