Stritsel on riputatud üle pärlsuhkruga

Taoliselt põimitud stritslit olen varem teinud “torukohupiimaga” ehk kohupiimakreemiga (https://koogiabiline.wordpress.com/2017/08/20/kohupiimastritsel/).

Seekord kasutasin ricottat ja lisasin kirsimoosi. Ka taina tegin teise retsepti järgi. Stritsel maitses kogu perele väga!

pärmitainas:

25g pärmi
3 dl toasooja piima
1/2 muna
1 dl suhkrut
1 tl soola
7 dl jahu
50 g sulatatud võid

täidis:

2 pakki ricotta kohupiima (kokku 400 g)

100 g sulatatud võid

0,5 dl suhkrut

2 kuhjaga spl Ekströmsi vaniljekastmepulbrit

+ kirsimoosi (või muud moosi)

määrimiseks:

tainast üle jäänud pool muna

Tainaks lahustada pärm piimas ja sõtkuda kõik ained kokku. Tainas jääb üsna pehme. Lasta kerkida pool tundi kuni tund. Sõtkuda läbi ja rullida ristkülikuks. Poolitada ja keskmine kolmandik katta moosiga. Täidise ained segada kokku ning tõsta moosile.

Servad lõigata ribadeks ning põimida üle täidise.

Lasta kerkida pool tundi, määrida munaga ning küpsetada 200kraadises ahjus 20 minutit.