Lihavõtteks kaunistasime laua ja magusaks tegin karamelli-kondenspiimaga pashat. Olgu kohe öeldud, et see maitses väga hästi, ainult mu edevast vormist ei jäänud kenad mustrid peale, segu oli üsna kleepuv ja pehme.

200 ml vahukoort
400 g vanillikohupiima
100 g sulatatud võid
190 g karamelli-kondenspiima
200 g tükeldatud kuivatatud puuvilju ja pähkleid (pekaanipähklid, kuivatatud aprikoosid, mustad ploomid)

Vahukoor vahustada kohupiimaga üsna tugevaks, või ja kondenspiim mikserdada hulka. Segada juurde pähklid ja puuviljad.

Ja siin minu murekoht! Kui vorm vooderdada marliga, siis kuidas peaks muster pashale jääma? Kes teab vastust?

Mina ei vooderdanud ja sinna läks kogu maiuse kaunis välimus. Järgmisel korral siiski proovin seda marlit…

Üle öö lasta maiusel tagurpidi taheneda. Kaunistada. Segu oli nii palju, et ka väiksem sõel läks vormina käiku.

Piigade soovil värvisime mune “poevärvidega”:

Värvivedelikud panime lauakaunistuseks:

Soolane pirukas oli kalaga, aluseks oli pirukaretsept: https://koogiabiline.wordpress.com/2021/03/21/kevadine-pirukas-kartulihelvestest-pohjal/

Meie kirju pühade laud