Käisime sünnipäeval, mis toimus restoranis Mona, muhedal kooskokkamisel.

Magustoiduks valmis seal tiramisu limoncelloga. Proovisin kodus kohe järele. Eks paar mõtte-/riskikohta on – toored munad! ja alkohol. Munadega läks õnneks, loodetavasti on kontroll (salmonella osas) üsna kõva ja alkoholi kogus pole niii suur, et lastele liiga teeks. Aga eks igaüks teeb oma otsused.

Siinne kogus on u 20 sööjale, vajadusel teha pool kogust.

1 pakk ladyfinger küpsiseid (400 g)

kreem:

1 kg mascarpone juustu

8 muna

10 spl suhkrut

2 sidrunit

immutmiseks:

2 tassi kanget musta kohvi

15 cl limoncello likööri

kaunistamiseks kakaod ja marju

Munakollased vahustada suhkruga heledaks ja tihkeks vahuks. Segada juurde mascarpone ja sidrunitelt riivitud koor ning pigistatud mahl. Teises nõus vahustada munavalged tihedaks vahuks ning segada siis õrnalt ülejäänud kreemiga.

Kohv ja liköör segada laias kausis.

Määrida törts kreemi serveerimisnõu(de) põhjale, peale laduda umbes paar sekundit immutusvedelikus hoitud küpsised. Katta ülejäänud kreemiga, kaunistada. Sõeluda peale kakao ja kaunistada vastavalt soovile. Panna enne serveerimist mõneks ajaks külma.