“Nadja koogid” (2011) särtsaka marjakoogi eeskujul tehtud tort isale sünnipäevaks.

kaunistatud tort, veel vormi serv eemaldamata

põhjaks:
200 g sidruniküpsiseid
100 g võid

1. täidis:
400 g purustatud musti sõstraid
300 g toorjuustu
200 ml vahukoort
100 g suhkrut
1 sl želatiini + 100 ml apelsinimahla

2. täidis:
200 g purustatud maasikaid (originaalis astelpajumarju)
300 g toorjuustu
200 ml vahukoort
100 g suhkrut (originaalis 150 g)
1 sl želatiini + 100 ml apelsinimahla

glasuuriks:
100 g valget šokolaadi
100 ml vahukoort

Põhjaks purustada küpsised ja segada toasooja võiga, suruda lahtikäiva vormi põhjale ning asetada külma.
Mustasõstratäidiseks panna želatiin apelsinimahla sisse likku ja sulatada keemiseni, lisada mustasõstrapüree. Toorjuust, vahukoor ja suhkur vahustada, lisada kuumale mustasõstrasegule. Valada vormi ja asetada külma (retsepti järgi 30 minutiks, minul oli kauem), et segu hakkaks tarretuma, alles siis võib peale valada teise kihi.
Teine täidis valmistada samamoodi. Valada esimesele täidisele ja panna min 1,5 tunniks külma.
Glasuuriks sulatada šokolaad ja segada vahustatud koorega. Katta sellega tort.

õues oli soe ja enneolematult üritas maasikakiht tordilt maha vajuda :-O, tegin kiire pildi. Maitses väga hästi!