Nagu juba mainisin, siis sel aastal on punaseid sõstraid aia ainsal põõsal külluses. Seepärast siis veel nende marjade lainel.
Retsept (“100 kooki 2” 2004) lubab kasutada ka teisi suvemarju 🙂

220 g martsipani
220 g toasooja võid
2,5 dl suhkrut
1 tl soola
2 dl maitsestamata jogurtit
1,5 dl mannat
5 muna
5 dl jahu
2 tl küpsetuspulbrit

u 1 kg punaseid sõstraid (originaalis oli lausa 1,5 kg – see poleks küll peale mahtunud)

Martsipan ja toasoe või hõõruda ühtlaseks massiks (mina tegin seda köögikombainiga). Lisada kõik teised ained peale sõstarde ja segada ühtlaseks. Valada küpsetuspaberiga kaetud ahjupannile ja katta punaste sõstardega. Küpsetada 180kraadises ahjus 40 minutit.

plaaditäis mõnusal martsipanimaitselisel põhjal hapukat kooki